dimecres, 19 de febrer del 2014

Sortida dia 15/02/14 (Matagalls)

Bon dia a tots els seguidors dels Grillats,

Avui us relatem com 4 dels nostres Grillats, aquest dissabte dia 15, varen anar a pujar el matagallssi si la muntanya més alta d'Osona, ja sabeu que els Grillats volen tenir un currículum envidiable per la resta de ciclistes, i aquesta sortida no podia pas faltar.

Els 4 valents són en Pep (Toni Bou), Albert, Pere i Jesús

El cas, és que a les 7 van quedar, aquest cop a casa del President del Club, en Jesús estava uns minuts abans esperant que baixes, i entre tan va aparèixer també en Pep, tot d'una amb les bicis ja carregades del vespre anterior marxen cap a Sant Hipòlit, on havien quedat a les 7:30 amb l'Albert. 

Tots puntuals i sense més problemes, es dirigeixen cap a Seva.

Un cop allà, un petit esmorzar a Ca la Perla, descarregar bicis i amunt, que ens espera la muntanya.



surten per pista de terra direcció al Brullpassant pel barri de l'artiga, aquí encara no puja gaire, després del brull s'enfilen per una pista passant pel costat de Can Pascual asfaltada que dona a les Planes per continuar pujant amunt ja un altre cop per pista de terra. Aquí els nostres Grillats van fer el primer avituallament, menjant alguna fruita i fruits secs. Uns km més amunt agafen un corriol que fa que els primers Grillats comencin a caminar una mica, excepte en Pep que s'embla que porti motor a la bici. 

després de pujar fins a dalt, ja són al Serrat de les Planes, continuen direcció la Serra de Can Pomereta. Continuen pel camí de sobrevia, passant pel Turó dels Esqueis per arribar al Torrent dels Rentadors. Un cop allà tornen a fer un petit avituallament, no sigui cas que es deshidratin.

Continuen pujant pel Serrat Vaquer per arribar a Coll Saprunera. D'allà marxen cap al Pla del Ginebre, pujant el Coll de la Font, després es dirigeixen cap a la Font del Matagalls, per agafar una mica d'aigua, ja que feia bon dia i bastant calor.

Des d'allà marxen per la Serra dels Salaverts per arribar al cim, si al Matagalls.



Un cop a dalt, feia un vent increïblement fort, van fer les fotos de rigor, i cap avall, que encara no havien esmorzat, i el restaurant de Coll Formic els hi esperava.

baixant van passar el Coll dels Llops, Collet de l'Estanyol per arribar a Coll Formiceren quasi les 12, i tenien una gana important.

Desprès d'esmorzar, l'Albert, que a la baixada havia tingut una caiguda una mica aparatosa, va comentar que li feia mal i millor tornar per asfalt. 

aixi va ser fins al Brull, on vam tornar a agafar el mateix camí de l'anada, per arribar a Seva, carregar bicis i tots cap a casa.

Una ruta maca, això si amb massa gent al Matagalls, i a més ens comenten que esta prohibida la pujada amb bici, aquests Grillats fan tot el legal i il·legal.

Espero us hagi agradat, fins a un altre aventura!
Salut i muntanya!!!!



Sortida dia 08/02/14

Bon dia seguidors del nostre club!! Avui farem una actualització del blog de la sortida que els Grillats de Vidrà van fer el passat dia 8 de febrer de 2014.

Tot va començar, quan uns dies abans, el nostre president en Pere, va decidir anar a investigar camins i va trobar una ruta que es presentava molt interessant. Així doncs, va començar el dissabte i a dos quarts de vuit, tothom estava puntualment al forn. Després  d’emprenyar una mica el forner, vam començar a pedalar amb direcció Palou Xic. El dia era trist, ennuvolat i amb una mica de boira que feia que no fos un dia d’aquells perfectes per pedalar.

Varem anar pujant mica en mica cap a Palou Xic i un cop allà ens varem desviar a l’esquerra per passar les masies de la Plana, l’Arxer, el Vilaró i Palou Gros. Arribats aquest punt, varem continuar per el camí  que ens duria al Barretó. Un cop allà varem decidir donar la volta per el morro del Quer, que té moltes més vistes i a més a més planeja i es molt bonic de fer. El presi ja ens havia avisat que a la baga estaria una mica glaçat i  amb en Pep li va tocar descobrir la duresa del terreny. Vam tornar a sortir al camí que baixa del Coll del Forn però ens va tocar parar abans de travessar la riera perquè havíem de fer un parell de fotos per el nostre blog.

Després de fer una mica de ‘’postureo’’ i una mica el tonto sobre la neu, vam pujar a les bicis per passar darrere la casa de Milany i arribar finalment a l’ermita de la Cau. Allà començava realment lo que havia anat a investigar el nostre presi i lo mes ben parit del dia. Varem agafar un parell de corriols que ens portarien directe a Coll de Bena. Son corriols molt nets de pedres, ràpids de baixar i amb alguna curva que et fan clavar els frens. Això convinat amb una mica de fang que hi havia, ho va convertir amb una baixada espectacular!!!

Un cop a coll de Bena, vam agafar un altre corriol que va a empalmar a un camí que baixa fins a la casa de la Tolosa. Després d’aquesta llarga baixada, varem entrar a la carretera de Vallfogona i varem tirar en direcció Ripoll. A l’altura del trencant de Llaers, agafarem un camí a la dreta, que ens va portar al collet de les Fosses. Varem continuar tirant en direcció Ripoll i un tros avall en Jesús ens va fer descobrir un corriol planer però que ens portaria al poble. Després de fer una ruta per el poble i netejar les bicis a la zona dels supers, va tocar fer un bon esmorzar a can Villaura.

Un cop tips, tornarem a agafar les bicis i a pedalar  en direcció la depuradora de Ripoll i tot seguint la ruta del Ter, varem arribar a coll Maranyic. Allà, vam trencar a l’esquerra i vam seguir el camí per passar per Mas Veí, Sant Moí, Beví Xic i sortir a la carretera de Llaers a l’altura del coll de Beví. Varem continuar per carretera fins a Besora per finalment arribar a Vidrà.

Un total de 52 quilometres i un desnivell positiu de 1.363 metres van fer passar-nos una bona matinal del dissabte.


A passar una bona setmana.. i ja ho sabeu, salut i pedals!!










divendres, 7 de febrer del 2014

Sortida dia 01/02/14





Hola a tots els seguidors dels Grillats!
Avui ja ens ha arribat tota la paperassa de la Secretaria General de l ' Esport, ja ho tenim tot aprovat.
Ara ja podem dir que ja som un club ciclista com deu mana, pràcticament ja tenim totes les llicències fetes!
Estem molt contents per aquest fet, ja estem inscrits a la Federació Catalana de Ciclisme!
Avui em toca a mi, en Pere fer la crònica d' aquest dissabte passat, només em assistit 2 Grillats, en Pep i en Pere.
Vam quedar a dos de 8 al forn, el punt de trobada, un fet no massa habitual va succeir, en Pere va arribar a l hora en punt i en Pep va fer 5 minuts tard!
Ja es hora que en Pere sigui puntual algun dia!
Vam començar a pedalar a punta de clar, em un xic de fresca, pero poca per l' època en que ens trobem, ens vam dirigir cap a la depuradora de Vidrà per després poder agafar el corriol de la Tosca de Degollats que després continua fins a la casa de la Vall, allà comença una bona pista i cara avall que ens portà fins a la carretera de la Vola tot atrevassant 5 cops la riera!
Allà agafem quitrà direccio St Pere, després de 1,5 kms la deixem per enfilar una pista que ens portà fins a Pedroses, gran pujada que ens arriba fins l ' asfaltada que puja a Bellmunt!
L' agafem direccio St Pere, després de 500mts ens desviem per pista fins a la collada de Tartera, i per corriol i pista arribem a Saderra.
Allà agafem quitrà direccio Bajalou per després continuar per l antiga carretera que fa molts anys passaven els cotxes per anar a St Quirze, fa tota una volta per sobre del tunel ara existent, vam continuar cap a la font de l ' Espadaler.
A St Quirze vam agafar la carretera de Berga per al cap d 1,5 kms deixar-la i dirigin-se cap a Solallong, Portell Estret i antic camí del Munts, allà ens esperava un llarga pujada de fang i pedres, ens va fer suar de valent!
Em sembla recordar algun comentari d' en Pep " Collons quina embarcada que m ' has fotut",
i resulta que ell pujava pedalant i jo a peu, vaja que ens agrada patir sino no te gracia.
Arribats als  Munts, em alegria d ' haver fet cim, 1057 mts d 'altitud, la boira no ens deixa veure ni un burro a 3 pams, es una llàstima per que es un punt on hi abundant unes bones vistes!
Contents fem l ' ultima baixada d' abans d'esmorzar, corriol de Transhumancia incluit, curt pero intens!
Ara si ja som al Collet, Collet de St Agustí, em unes bones paraules d 'autor ens i entaulem
" cardarem un esmorzar q farà mitja por" ja veurem qui pedala després d ' aixo!

                        


El rellotge ens apreta i decidim baixar per quitrà direccio St Quirze, pero després de 3kms agafem pista per encarar-nos cap a Mas Rovira, aquests camins, jo, en Pere, els tinc coneguts d fa anys, per que fins fa 3 anys era autoctont de St Quirze, i ja els havia voltat, total que en Pep  va refiat de que jo ho tinc tot controlat!
Jo tambe ho penso, fins que arribem a Mas Rovira, i ens hi trobem una gran tanca i tambe un ballat que envolta tota la casa, i jo dic ostia aixo no hi era abans i ara que em de fer?
L' alternativa es igual a fer massa volta, i tot pensant jo resulta que tinc el numero de telèfon del fill de la casa, truquem i resulta que esta per allà, ens va obrir la tanca grossa i vam poder continuar la nostre ruta: vam passar Casaramona, el Coll, el Plamarell, el Passavant, el Mas, Can Juando, baixada fins a la Rovira, després cap al Francàs de Montesquiu i s 'ha acabat el terreny de pistes!
Travessem tot Montesquiu, i estrenem la nova carretera que passa en paral-lel a la via del tren fins a St Quirze, carretera que substituirà el pont de St Quirze mentre estigui tancat per obres!
Ara si, tram final, ja només tenim 1 h per arribar a Vidrà, el rellotge ens pressiona i toca carretera fins a Vidrà!
Em 53 min arribem a  Vidrà i estem satisfets em la ruta i ens trobem encara en unes bones condicions, aixi que hem patit pero em arribat em dignitat!
Bon kilometrage i desnivell: 59'20 kms, i 1544 mts de desnivell positiu

Bueno ja us he fotut un bon rollo, penseu que per mi es mes facil ser President del Club que no escriure aquestes cròniques,a mi mes dificil explicar-me sense fotre massa rollo!
Ja buscarem el membre del club que sigui mes edient per escriure les cròniques, jo com ha President penso que el secretari i el vicepresident tenen mes virtuts q jo!
Que us a sembla si jo dicideixo que a partir d' ara en Pep i en Jesús tenen l ' encàrrec de fer les cròniques!

Bones pedalades i bons esmorzars!!!